Mistä virtaa syksyyn?

Oliko sinunkin vakiovarusteesi tänä kesänä shortsit, uikkarit ja hellemekko? Tai jotain sinnepäin? Toivottavasti sait kesän aikana ladattua akkusi auringonpaisteessa, ja odottelet nyt syksyn alkua tarmokkaana. Vai kävikö sinulle niin, että rutiinisi heittivät helteellä kuperkeikkaa, ja arkirytmiin palaaminen tuntuukin nyt vähän takkuiselta?

Olen kuullut monelta, että hellekelillä liikkumiset ja syömiset menivät vähän niin ja näin. Ei oikein napannut lähteä lenkille, eikä koko kesän aikana itse asiassa tullut liikuttua juuri lainkaan. Sen sijaan jäätelö ja kylmät juomat maistuivat oikeinkin mainiosti - grilliruuan ohella tietysti. Kivaahan se oli, mutta nyt housut kiristävät, eikä olokaan ole ihan hehkeimmästä päästä.

Arjen pyörähtäessä käyntiin kiireet täyttävät helposti kalenterin, ja itsestä huolehtiminen saattaa helposti jäädä kaiken muun jalkoihin.

Moni haaveileekin kesän jälkeen aloittavansa kuntoilun tai tiputtavansa muutaman kilon pois. Arjen pyörähtäessä käyntiin kiireet täyttävät helposti kalenterin, ja itsestä huolehtiminen saattaa helposti jäädä kaiken muun jalkoihin. On työhommia, kodinhoitoa, lasten harrastuksia, velvollisuuksia… äh. Kyllä mä sitten taas joskus alan liikkumaan ja syömään kunnolla… nyt en ehdi.

Jos tuntuu tutulta, niin kannattaa ehkä pysähtyä hetkeksi. Et nimittäin varmasti ehdikään, ellet ole jo etukäteen priorisoinut hiukan aikaa itseesi. On hyvä muistaa, että kuntoiluun ja hyvinvointiisi käytetty aika tulee takaisin monin verroin parempana olona ja fiiliksenä. Energiaa siis riittää sen jälkeen niihin muihinkin juttuihin enemmän. Vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin.

On hyvä muistaa, että kuntoiluun ja hyvinvointiisi käytetty aika tulee takaisin monin verroin parempana olona ja fiiliksenä.

Eikä hätää, alkuun pääseminen ei vaadi ihmeitä. Voit varata pienen hetken kalenteristasi ja aloittaa vaikka tekemällä kevyen treenin pari kertaa viikossa. Salille tai jumppatunnille ei ole pakko mennä, jos ne eivät tunnu omalta paikalta. Eikä välttämättä tarvitse lähteä minnekään. Kotona treenaamalla säästät aikaa, jos muualla liikkuminen tuntuu hankalalta järjestää.

Katja Varjo Personal Trainer

Kiinnittämällä huomiota myös ravintosi laatuun, ja panostamalla säännöllisiin ruoka-aikoihin saat liikkumisen ohella huimasti virtaa lisää. Jos lautaseltasi löytyy paljon sokeria ja höttöhiilareita, voit karsia tällaiset ainekset pois vaikka kokonaan. Niitä ei kukaan tarvitse. Lisää annoksiisi sen sijaan enemmän kasviksia ja hyviä proteiineja. Tällä tempulla ravitsemustasosi nouseekin nopeasti jo ihan uusille sfääreille.

Jos lautaseltasi löytyy paljon sokeria ja höttöhiilareita, voit karsia tällaiset ainekset pois vaikka kokonaan. Niitä ei kukaan tarvitse.

Pienilläkin jutuilla saat siis pidemmällä tähtäimellä suuria aikaiseksi. Ja tulokset syntyvät juurikin niistä päivittäisistä valinnoista ja teoista. Toistamalla vanhoja toimintatapojasi saat juuri sitä missä nyt olet. Tekemällä jotain toisin voit mahdollisesti muuttaa oloasi ja kuntotasoasi paljonkin. Sinä itse päätät minne haluat mennä - ja teet joka päivä valintasi uudelleen.

Jos kaipaat apua energisemmän olon metsästämisessä, niin ota yhteyttä ja etsitään yhdessä syksyysi virkeämpi fiilis!

Aurinkoista loppukesää! <3