Kippis kesälle!

Kesä on kasvisten, vihannesten, marjojen ja hedelmien kulta-aikaa. Torit ja kauppojen hevi-tiskit pursuavat tuoreita kotimaisia salaatteja, tomaatteja, kurkkuja ja muita kasvimaan herkkuja.

Kesällä ei tosiaan tarvitse tyytyä mauttomiin tuontivihanneksiin, nyt löytyy monenlaista muutakin poimittavaa.

Jos omistat vihreän peukalon, niin voit kasvattaa suhteellisen helposti itsekin kotipihallasi tai ikkunalaudalla vaikkapa lehtikaalia ja yrttejä. Asiaan enemmän perehtynyt saattaa löytää niitynvarsiltakin salaatinkorviketta, ja ihan kohta metsät ja pensaat täyttyvät taas tuoreista marjoista. Mansikka-aika alkaa olla parhaimmillaan ja omenasatokin odottelee taas loppukesästä poimijoita. Kesäherkkuja löytyy siis monenlaisia, ja niitä voi myös hyödyntää monin eri tavoin.

Olet varmasti kuullut, että kasviksia pitäisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä? Joillakin tämä määrä kuluu helpostikin päivän mittaan, mutta toisille sen nauttiminen tuottaa suuriakin haasteita satokaudesta riippumatta.

Kokeilepa heittää salaatit ja marjat tehosekoittimeen ja pyöräytä niistä herkullinen smoothie!
Voimajuoma

Jos siis salaatinsyönti tuntuu välillä tökkivän, eivätkä marjatkaan oikein innosta kuin kermavaahdon kylkiäisinä, niin tässä on sinulle hyvä vinkki:  Kokeilepa heittää salaatit ja marjat tehosekoittimeen ja pyöräytä niistä herkullinen smoothie! Smoothiejuoman sekaan voit helposti upottaa monenlaisia aineksia, ja samalla saat täytettyä päivän vihanneskiintiötä lähes huomaamattasi. Salaattikerä katoaa hetkessä tehosekoittimen syövereihin ja sekaan voit heittää halutessasi vaikka kurkunpaloja, lehtiselleriä tai inkivääriä.

Herkullinen maku syntyy marjoista ja hedelmistä. Tuoreilla yrteillä saat myös mukavaa säväystä smoothielle. Basilika ja minttu sopivat loistavasti sekaan lisäboostia antamaan. Jääpalat kruunaavat juoman ja tekevät siitä ihanan raikkaan ja pirtelömäisen.

Smoothiesta saat terveellisen ja virkistävän juoman vaikkapa kesähelteille nautittavaksi. Ja vaikka aurinko ei vielä kovin kirkkaasti paistelekaan, niin tällä juomalla saat imettyä itseesi jo etukäteen kesäistä energiaa. Lämpimämpiä kesäpäiviä odotellessa voit tankata itseesi jo kunnon terveyspommin kesämakuja ja vitamiineja. Todellista voimajuomaa. Reseptejä löytyy joka lähtöön ja makuun.

Voimajuomalla voit aloittaa aamusi energisesti tai saada siitä vaikka hyvän välipalan iltapäivään. Itse tykkään juoda tätä aamuisin, ja voimajuoman valmistus onkin kuulunut omiin aamurutiineihini jo vuosikausien ajan. Suosittelen kokeilemaan!

Tästä saat hyvän perusohjeen simppelille ja herkulliselle voimajuomalle. Marjoiksi käyvät kaikki mansikasta viinimarjoihin, ihan saatavuuden ja oman maun mukaan. Tuoreiden marjojen vastikkeeksi sopivat loistavasti myös pakastemarjat. Kokeilemalla löydät omat suosikkisi.

Helppo voimajuoman resepti

Katjan marjaisa voimajuoma

2 dl marjoja
Iso kourallinen tuoreita salaatinlehtiä, lehtikaalia, pinaattia yms.
Tuoreita yrttejä, esim. basilikaa tai minttua
Puolikas sitruuna puristettuna
Puolikas avokado tai puolikas banaani
Vettä
Runsaasti jääpaloja
Ripaus steviaa makeutukseen

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi pirtelömäiseksi juomaksi ja lisää vettä nesteeksi tarpeen mukaan. Jääpaloja lisätessä kannattaa varmistaa, että oma blenderi soseuttaa myös jään. Tämä juoma pärjää maussa monille kesädrinksuille, ja on taatusti terveellinen vaihtoehto. Ei muuta kuin kesätehosekoitin hurisemaan ja potkua päivään!