Treenaa kuntosalilla oikein - Näin pääset hyvin alkuun ja vältät virheet

Jaanalla on kesän jälkeen ryhtiliike mielessä. Oli kyllä tarkoitus pitää itsestä huolta ja vähän kuntoillakin, mutta jotenkin se loma vain meni vetelehtiessä… Tuli syötyä huonosti ja muutenkin elettyä epäsäännöllisesti.

Nyt pitäisi kyllä tehdä jotain, olisin sitten jouluun mennessä kunnossa!

Ehkä ostaisin salikortin? Mutta mitä mä kuntosalilla sitten tekisin… se on ihan täynnä outoja laitteita, ja kaikki tuijottaakin… Miten siellä salilla kuuluisi olla, mihin laitteisiin kannattaisi mennä, ja miten niillä ihmeellisen näköisillä härveleillä oikein treenataan? Mistä voin tietää teenkö liikkeet oikein ja mihin lihaksiin mikäkin liike vaikuttaa. Kuinka paljon painoja pitäisi olla? Entä sitten vaatteet, kengät, treenikassista puhumattakaan…

Jaana ei ole pähkäilyjensä kanssa yksin. Suuri ja täysinäinen kuntosali voi aiheuttaa pelonsekaisia ajatuksia. Olen aivan liian monta kertaa kuullut, että hankittu salikortti on jäänyt käyttämättä, koska ei ole yksinkertaisesti tiedetty mitä salilla pitäisi tehdä! Monia on myös jännittänyt muiden ihmisten katseet, ja epävarman olon vuoksi kortti onkin jäänyt kaapin pohjalle pyörimään turhan pantiksi. Harmillinen tilanne. Vähän sama fiilis kuin olisi heittänyt rahaa kaivoon. 

Homma kun ei onnistu niin, että vietät tunnin salilla ja kokeilet vähän kaikkea.

Jos kuljet laitteelta toiselle tietämättä mitä lihaksia milläkin laitteella treenataan, tai sitä, millaisilla painoilla ja kuinka monta toistoa sinun pitäisi tehdä - teet paljon turhaa työtä. Kuntosalit ovat pullollaan tehokkaan näköisiä, mutta aloittelijan tarpeeseen turhia vehkeitä. Homma kun ei onnistu niin, että vietät tunnin salilla ja kokeilet vähän kaikkea. Saatat treenata sellaisia liikkeitä, millä ei ole juurikaan merkitystä haluamiesi tulosten kannalta - kaikki laitteet ja härvelit eivät ole tarkoitettu kaikille. Jokaisella on tietty käyttötarkoitus.

Vääränlaisella harjoittelulla voit tehdä jotain oikeasti haitallistakin. Treenaamisesi voi pahentaakin niskahartiaseutusi jumia, vaikka tarkoituksesi oli aivan päinvastainen. Tai virheellisellä asennolla ja liian suurilla painoilla aiheutatkin isoja ongelmia selällesi tai polvillesi. Auts. 

Mutta ei hätää, jos kuntosalille meno jännittää, niin tähän on ratkaisu!

Sinun ei todellakaan kannata rynnätä salille suinpäin ihmettelemään mitä siellä tekisit!

Pikkustudiollani sinulla on mahdollisuus harjoitella kuntosaliliikkeitä täysin omassa rauhassa ilman ulkopuolisia henkilöitä ja vielä oman valmentajan opastuksella! Sinun ei tarvitse jännittää yhdenkään ulkopuolisen katseita eikä jonottaa paikkaasi suosituille laitteille. Täällä et myöskään joudu arvuuttelemaan ihmeellisen näköisten laitteiden käyttötarkoituksia, vaan näytän ja kerron sinulle kädestä pitäen mitä juuri sinun kannattaa kuntosalilla tehdä. Saat oikeasti sen hyödyn, mitä saliharjoittelulla toivot ja haluat saavuttaakin!

Pikkustudio Raisio Personal Trainer

 

Pikkustudiolla voit rauhassa tutustua kuntosaliliikkeiden perusteisiin ja harjoitella personal trainerin ohjauksella liikkeitä ja ohjelmaasi, ennen kuin lähdet suuremmille saleille tutustumaan.

Kun olet oppinut liikkeesi kunnolla ja saanut varmuutta niiden suorittamiseen, on paljon helpompaa ja mukavampaa lähteä isoillekin saleille aloittamaan omatoiminen treenaus!

Pikkustudiolla määritämme tarkasti sinun tavoitteesi ja lähdemme etenemään niitä kohti, juuri sinulle sopivin askelin. Personal trainerinasi autan sinua kehittymään ja löytämään omat vahvuutesi. Etsimme yhdessä juuri sinulle parhaat tavat edetä kohti tavoitteitasi. Uskallat ylittää oman mukavuusalueesi turvallisessa ja kannustavassa seurassa.

Lue lisää Kuntostartti-aloituspaketista täältä.

Jos sinulla on siis mielessäsi saliharjoittelun aloittaminen, niin aloita se Pikkustudiolta! Kolmen treenikerran aloituspaketilla pääset heti hyvään vauhtiin, vältät tyypilliset virheet ja käytät aikasi tuloksellisesti heti alusta lähtien.

Ja muista, ettei ole mikään häpeä tunnustaa ettei tiedä mitä kuntosalilla pitäisi tehdä. Ei niitä laitteita osaa aina käyttää kokeneetkaan kuntosalikävijät!